Crunchy dadelreepje met noten en boekweit
Deze heerlijke reepjes zijn niet alleen lekker, maar ook
bijzonder voedzaam en vormen een Heel Gezond snoeperijtje voor tussendoor. De
boekweitkiemen geven een boost aan vitamines B, maar ook aan de mineralen mangaan,
magnesium, fosfor, ijzer, zink en koper. Het bevat de stof “rutine” die
ontstekingen remt en zorgt voor een goede bloeddoorstroming. Daarnaast houdt
boekweit onze bloedsuikerspiegel in balans. Een aanrader voor de mensen met
last van hypoglycemie of diabetes 2 patiënten.
Deze reepjes zorgen mede door de boekweit voor een lang
gevoel van verzadiging, waardoor je geen behoefte meer voelt om te snoepen. Een
verantwoord snoepje dus!
Ingrediënten:
250 gram dadels
50 gram vijgen
25 gram moerbeien
80 gram
gekiemde boekweit, gedroogd in een (droog-) oven : “boekweit-crunchy’s”*
100 gram
para- en pecannoten, gemengd
30 gram
kokos
15
druppels vanille aroma (dr. Cook)
Optioneel:
1 EL
mesquite meel
2 tl maca
Werkwijze:
Maak van
de dadels, vijgen en moerbeien een kleverige, niet te fijne pasta door ze te
pureren in de keukenmachine totdat het een klomp gaat vormen. Houd deze pasta
even apart.
Hak
vervolgens de noten fijn in de keukenmachine, en houd deze mix ook even apart.
Vorm met
de handen reepjes van dit mengsel. Leg ze in een afdekbare schaal en bewaar ze
in de koelkast. Daar stijven ze nog wat op, en zijn ze het makkelijkst te eten.
Zo zijn ze zeker 10 dagen houdbaar, maar geloof me: zo lang haal je het niet,
daar zijn ze veel te lekker voor!
Enjoy!
Sanna
* Maken
van boekweit-crunchy’s:
Neem c.a. 100 gram boekweit en week dit een nacht in schoon
(bron)water. Spoel de geweekte granen af en verdeel ze over de verschillende
lagen van je kiemer. Kiem ze gedurende maximaal twee dagen. Er moet maar een
heel klein kiempje aan komen. Verdeel de gekiemde granen vervolgens over de
lades van de dehydrator (droogoven) of over een met bakpapier bekleedde
bakplaat in je gewone oven. Droog de granen gedurende 10 tot 12 uur op 40
graden, of in de oven op de laagste stand met de deur open. Nu heb je heerlijke
krokante korreltjes! Lekker in de muesli of in het bovenstaande recept.
Reacties
Een reactie posten