vrijdag 20 september 2013

Recept: Pompoensoep

Pompoen-/Michaëlssoep


Deze soep is heerlijk vol en romig:  het ultieme soepje bij guur herfstweer. Wij noemen hem thuis “Michaëlssoep”, omdat de jongste absoluut geen pompoensoep wil eten. Maar als je een soepje krijgt die je zo sterk maakt als de Aartsengel Michael (die de draak verslaat), dan wil je er natuurlijk wel van eten! J

Een simpel recept, en boordevol gezondheid. Verwarmend en versterkend, en dankzij de Haverroom ook prima voor je vet- en cholesterol gehalte.

Ingredienten:

1 Hokaido pompoen (zo’n mooie kleine oranje pompoen)
1 pakje gezeefde tomaat
½ liter water
1 flinke winterpeen
3 groente-bouillonblokjes zonder gist en/of suiker (ik gebruik Celovis van Hügli)*
200 ml haverroom (ik gebruik Oatly)*

*te koop bij de natuurwinkel

Werkwijze:

Echte herfstsoep: kijk eens wat een mooie kleuren!!!!
Doe de gezeefde tomaat met de bouillonblokjes en het water in de pan.
Was de pompoen goed, verwijder de steel, de onderkant en snijd hem in stukken. Verwijder hierbij ook de zaadlijsten en de pitten. (Deze kun je eventueel bewaren om te zaaien!) Doe ze bij het tomaat/watermengsel in de pan.
Was en schrap de winterpeen ,en snijd hem in plakjes. Voeg de plakjes toe aan de overige ingredienten. Breng dit allemaal op matig vuur aan de kook.

Laat het even doorkoken tot de pompoen en wortel gaar (en dus zacht) zijn. Neem nu de staafmixer en maak er een gladde soep van. Voeg de haverroom toe en roer het goed door.

Je soepje is klaar; eet smakelijk!!!

Sanna