maandag 9 september 2013

Snelle Salade



Als je geen of weinig brood wilt eten, vraagt het bedenken van een snelle lunch wel eens wat creativiteit. En soms heb ik daar gewoon even geen zin in!

Voor dat soort dagen is dit recept. Snel, lekker en gezond! En gewoon te maken met spulletjes uit je voorraad(kast) en een restje gestoomde rijst. Hier komt ie:

Ingredienten:

twee eetlepels gestoomde zilvervliesrijst
1 klein blikje of potje rode kidneybonen
1 klein blikje of potje mais -zonder suiker!- (Natuurwinkel, Bonduelle, of Albert Heyn eigen merk)
1/4 komkommer
1/2 paprika
1 eetlepel rode pesto of tomaat-courgette zonnebloemspread (Ekoplaza)
Snufje (keltisch) zeezout naar smaak

Eventueel: kiemgroente of veldsla

Bereiden:

Neem een grote kom en doe de rijst en alle groente (behalve de kiemen of veldsla) er in. Voeg de pesto of spread toe en het snufje zout. Roer dit goed door elkaar totdat alle ingredienten lekker gemengd zijn. Klaar!

Voeg de kiemgroente of veldsla pas toe op je bord. Dan blijft het lekker knapperig.

De overgebleven salade goed afgesloten in de koelkast bewaren. Dan kun je er de volgende dag ook nog van eten. Oók lekker makkelijk!

Eet smakelijk!

Sanna