Doorgaan naar hoofdcontent

Recept: Zomerse smoothie met kersen


 Zomerse smoothie met kersen

Met zulke tropische temperaturen als we de laatste dagen beleven, is het altijd moeilijk om te kiezen wat je wilt eten. Vaak heb je geen trek, of is het maken van een uitgebreide maaltijd gewoon nét even te veel. Daarvoor zijn groene smoothies een uitkomst: ze bevatten onnoemlijk veel voedingsstoffen (alles wat je nodig hebt en meer) en ook nog eens veel vocht. Dat is geen overbodige luxe bij deze temperaturen! Tel daarbij op dat ze verfrissend werken en licht verteerbaar zijn, en je hebt je ideale zomer-gerecht. Gebruik ze als ontbijt of lunch, maar het kan zélfs voor het avondeten gebruikt worden. Net waar jij je goed bij voelt.

In mijn groene smoothies maak ik altijd gebruik van extra superfoods. Dit is volkomen optioneel. Zelf vind ik het erg prettig, omdat ze hierdoor nog beter aan mijn behoeften voldoen. Ik kies meestal voor maca, spirulina en lucuma. Over de eigenschappen van deze superfoods ga ik zeker nog eens bloggen, maar je kunt het natuurlijk ook al eens googlen. Daarnaast voeg ik ook vaak extra vitamine C toe. Dit bevordert de opname van de voedingsstoffen uit de smoothie en vooral het bladgroen (ijzer!) nog eens extra. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik gedurende deze zwangerschap geen ijzertekort heb gekend. Dat was in het verleden wel eens anders! Kortom: a green smoothie a day, keeps the doctor away!

Vandaag een recept waar het hele gezin van kan genieten. Zoet en fris tegelijk. De vruchten van dit moment staan er in centraal: perzik, rode bessen én……kersen!!!!!

Ingredienten:

2 grote bananen
1 perzik (zonder schil)
1 flinke hand kersen (ontpitten)
2 takjes rode bessen
¼ tot ½ mango
½ avocado
4 aardbeien
hand spinazie
1 groot blad Romaine sla of 2 kleinere
Scheutje amandelmelk

Optioneel:
1 tl spirulina
½ EL Maca
½ EL lucuma

Tip: als je geen lucuma en maca gebruikt, voeg dan een beetje vanille toe. Het geeft een lekkere zoete toets aan het frisse fruit.

Werkwijze:

Alles in de blender, natuurlijk! J Blender goed door tot alle ingredienten helemaal fijn zijn. De avocado en mango zorgen voor een heerlijk romige structuur.

Je hebt met dit recept genoeg voor ongeveer een liter. Bewaar wat je niet meteen op kunt in een goed afgesloten glazen kan of b.v. RVS thermosfles in de koelkast en gebruik het nog dezelfde dag.

Enjoy and feel good!

Mama Sanna


Reacties

Populair

Recept: Fries roggebrood

Een recept voor het échte roggebrood, zonder tarwe, geraffineerde suiker, gist, conserveringsmiddelen of broodverbeteraars. Wie kent het niet: het échte Friese roggebrood… Dat hele donkere, beetje plakkerige brood waar je nog de hele korrel in ziet? Je kunt het natuurlijk in elke supermarkt kopen, maar aangezien wij Heel Gezond willen eten, en dus geen broodverbeteraars, suiker, conserveringsmiddelen en dat soort dingen willen eten, wordt dat al best een beetje lastig. Daar komt nog bij dat in de meeste roggebroodjes in de supermarkt tarwe is toegevoegd. En dat wil ik liever niet. Dan heb je als alternatief het fantastische Soggus roggebrood, dat je bij de Natuurwinkel kan kopen. Lekker! Maar wel behoorlijk prijzig. Dus….wij maken het gewoon lekker zelf! Tot voor kort was het nog nooit gelukt een goed recept te vinden, wat ik aan kon passen aan mijn wensen. De meeste recepten gebruiken roggemeel. Maar dat geeft nooit het effect van het roggebrood wat je in de winkel of b

Recept: Drakenbrood

Recept voor Drakenbrood Herfsttijd/Michaëlstijd is de tijd van het overwinnen van onze angsten en donkere kantjes in ons zelf. Dit vergt moed. 29 september is de dag van St. Michaël, de Aartsengel die de duivel (draak) versloeg en uit de hemel bande. Voor kinderen wordt deze innerlijke beleving van de herfsttijd verbeeld door het verhaal van Joris en de draak. Ridder Joris die de draak verslaat is een prachtig beeld van moed en kracht.  Speciaal voor deze dag wordt dan ook een drakenbrood gebakken die symbool staat voor de overwinning van het goede over het kwade, en het aanspreken van je eigen moed. Voor iedereen die deze kwaliteit kan gebruiken, of voor hen die zojuist hun eigen “draken” succesvol hebben bestreden, is hier het recept voor een Heel Gezond drakenbrood, uiteraard natuurlijk gezoet. Het deeg wordt bereid in de broodmachine. Dit scheelt een heleboel werk en “gedoe”. Maar natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om zelf deeg te kneden. Daar schrijf ik een

Boter klaren stap voor stap

Wanneer je niet goed tegen koemelk-eiwit kan, is het klaren van boter vaak een handige oplossing. Hierbij zijn de eiwitten uit de boter gezeefd (geklaard, dus) en blijft alleen het botervet over. In de oosterse keuken is deze vorm van boter ook bekend als “Ghee”. Je kunt het ook in de natuurwinkel of toko kopen, maar dan kost het vaak een vermogen. Veel handiger is het om het zélf te maken. Je kunt dan zelf kiezen of je voor biologische of reguliere boter gaat. Let op: dit kan een oplossing zijn voor mensen met een koemelk EIWIT-tolerantie. Voor mensen met een lactose-intolerantie lost dit niets op. Lactose blijft ook in de Ghee aanwezig. Er kunnen ook nog sporen van het eiwit achterblijven, dus heb je een sterke intolerantie? Probeer dit dan voorzichtig uit. Waarom bakken met (geklaarde) boter? Bij het verhitten van vetten, ontstaat er een reactie in de moleculen. Dit gebeurt vooral bij de onverzadigde vetzuren. Zij zijn wat men noemt “niet stabiel” bij verhitting. Die ni