Zomerse
smoothie met kersen
Met zulke tropische temperaturen als we de laatste dagen
beleven, is het altijd moeilijk om te kiezen wat je wilt eten. Vaak heb je geen
trek, of is het maken van een uitgebreide maaltijd gewoon nét even te veel.
Daarvoor zijn groene smoothies een uitkomst: ze bevatten onnoemlijk veel
voedingsstoffen (alles wat je nodig hebt en meer) en ook nog eens veel vocht.
Dat is geen overbodige luxe bij deze temperaturen! Tel daarbij op dat ze
verfrissend werken en licht verteerbaar zijn, en je hebt je ideale
zomer-gerecht. Gebruik ze als ontbijt of lunch, maar het kan zélfs voor het
avondeten gebruikt worden. Net waar jij je goed bij voelt.
In mijn groene smoothies maak ik altijd gebruik van extra
superfoods. Dit is volkomen optioneel. Zelf vind ik het erg prettig, omdat ze
hierdoor nog beter aan mijn behoeften voldoen. Ik kies meestal voor maca,
spirulina en lucuma. Over de eigenschappen van deze superfoods ga ik zeker nog
eens bloggen, maar je kunt het natuurlijk ook al eens googlen. Daarnaast voeg
ik ook vaak extra vitamine C toe. Dit bevordert de opname van de
voedingsstoffen uit de smoothie en vooral het bladgroen (ijzer!) nog eens
extra. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik gedurende deze zwangerschap geen
ijzertekort heb gekend. Dat was in het verleden wel eens anders! Kortom: a green smoothie a day, keeps the doctor away!
Vandaag een recept waar het hele gezin van kan genieten.
Zoet en fris tegelijk. De vruchten van dit moment staan er in centraal: perzik,
rode bessen én……kersen!!!!!
Ingredienten:
2 grote bananen
1 perzik (zonder schil)
1 flinke hand kersen (ontpitten)
2 takjes rode bessen
¼ tot ½ mango
½ avocado
4 aardbeien
hand spinazie
1 groot blad Romaine sla of 2 kleinere
Scheutje amandelmelk
Optioneel:
1 tl spirulina
½ EL Maca
½ EL lucuma
Tip: als je geen lucuma en maca gebruikt, voeg dan een
beetje vanille toe. Het geeft een lekkere zoete toets aan het frisse fruit.
Werkwijze:
Alles in de blender, natuurlijk! J Blender
goed door tot alle ingredienten helemaal fijn zijn. De avocado en mango zorgen
voor een heerlijk romige structuur.
Je hebt met dit recept genoeg voor ongeveer een liter.
Bewaar wat je niet meteen op kunt in een goed afgesloten glazen kan of b.v. RVS
thermosfles in de koelkast en gebruik het nog dezelfde dag.
Enjoy and feel good!
Mama Sanna
Reacties
Een reactie posten