Nog een paar dagen en dan is de Sint weer in ons land. Ik
kan mij altijd zo verheugen op deze tijd van sfeer en samenzijn! Voor mij is
deze tijd ook het creatieve hoogtepunt van het jaar. Ik bak, ik knutsel en
frobel me suf. Dat is heel veel drukte, maar het voelt zó goed!!!! Vooral als
je al die blije gezichtjes ziet van de kinderen die vol verwondering de magie
van deze maanden beleven. Heerlijk, heerlijk, heerlijk!!!!!
Mijn creativiteit spat dus alle kanten op, en dat is leuk
want zo verzin ik ook weer eens iets nieuws als variant op de “gewone”cupcakes.
Wanneer je nu in de winkels kijkt, is er zó veel te snoepen. Het is al lang
niet meer alleen maar pepernoten, taai-taai en marsepein. Er zijn ook heel veel
zelf-bak producten in de schappen. Maar wat als je je suikerspiegel én je lijn
stabiel wilt houden? Wat als je last hebt van allergieen of je darmen? Dan zijn
mijn bakmixen wellicht een uitkomst voor je.
Afgelopen weekend heb ik met de Heel Gezonde Cupcakemix een
Sinterklaasvariant gemaakt: de pepernoten-cupcake! Een lekker zacht luchtig
cake-je met een verrassende krokante bite. Naar keuze kun je hem ook nog
versieren met een kaneel-topping. Succes gegarandeerd! Hieronder zie je hoe ik
het heb gedaan.*
*Ik bakte
voor een demo en dus maakte ik mini-cupcakes. Leuk en voordelig om uit te
delen. Voor thuis zou ik kiezen voor gewone maat cupcakes: nog leuker te
versieren én…..extra luchtig!
Wat heb
je nodig:
Voor
de cupcakes:
1 pak
Heel Gezonde (Cup)cakemix (te bestellen in de webshop)
2 á 3
flinke handen pepernoten (gemaakt met de Heel Gezonde Pepernotenmix)
200 gram
(geklaarde) roomboter of kokosolie
4 eieren
Cupcake-vormpjes
(papier)
Cupcake
plaat (voor in de oven)
Voor
de topping:
1 zakje
Heel Gezonde Topper-mix naturel
45 gram
speltbloem
200 ml
(granen)melk
2 tl
kaneel
Nog een
paar losse pepernoten ter decoratie.
Werkwijze:
Bereid
het cake-beslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 160 graden (140 graden bij een Hete
Luchtoven)
Zet de
vormpjes klaar in de cupcakeplaat en vul ze met wat pepernoten. Als je de
pepernoten wat groot vindt, kun je ze ook halveren.
Vul de
vormpjes nu met het cake-beslag. Zorg dat je de vormpjes ongeveer ¾ vult. De
lactosevrije variant rijst iets minder, dus je zou iets meer dan ¾ kunnen doen
wanneer je kokosolie gebruikt.
Bak de
cake-jes nu in c.a. 20 minuten gaar. Check of ze goed gaar zijn door er even op te drukken. Veert het goed terug? Voelt
het elastisch aan? Dan zijn ze gaar. Wanneer ze sponzig voelen en moeilijker
terug veren zijn ze nog niet gaar van binnen!
Haal ze
uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Bereid
nu de topping volgens de gebruiksaanwijzing
Doe de
topper in een spuitzak en laat het in de koelkast nog een uur tot een paar uur
opstijven.
Voor het
opdienen van de cake-jes, maak je een mooi toefje met de topping en plaats je
er een (of meer) pepernoot op. Let
op: de topping kan niet te koud worden gebruikt want dan kun je niet zo mooi
decoreren. Haal de topping dus één uur voor het serveren uit de koelkast!
Je
cupcakes zijn klaar…..Eet smakelijk allemaal!!!!
Mama
Sanna
Wist je
dat:
-
Er
uit één zak Cupcakemix wel 72 mini-cupcakes kunnen komen?
-
Er
uit één zak Cupcakemix tussen de 12 en 15 “gewone” cupcakes komen?
-
De
vezels en de langzame suikers in onze mixen zorgen voor ondersteuning van je
suiker-stofwisseling in plaats van een extra belasting?
-
De
pepernoten van Heel Gezonde Mama gemaakt worden zonder ei of melk?
-
Snoepen
bij Heel Gezonde Mama ook “voeden” is, en dus niet “vullen”?
Reacties
Een reactie posten