Doorgaan naar hoofdcontent

Ik daag je uit!



Hoe staat het met jouw goede voornemens? Gaat het goed, of ben je zoals negentig procent van de mensen terug gevallen in je oude gewoontes? Neem het jezelf niet al te kwalijk, het IS niet makkelijk om je gewoontes zomaar eventjes te veranderen. Je komt daar niet alleen op wilskracht doorheen. En toch is dat vaak wat we van onszelf eisen.

Ten onrechte denken we dat we vaak dat we streng voor onszelf moeten zijn als we iets willen veranderen. Ik zeg: wees juist eens wat aardiger voor jezelf! Veel mensen schrikken als ik dat zeg, want ze denken dat je jezelf misschien wel laat gaan als je lief bent voor jezelf. Misschien weet je van geen ophouden meer en laat je de chocolade niet meer staan. Of blijf je kettingroken, want je bent zo lief voor jezelf. Dat is een totaal kromme beredenering want: wanneer je van jezelf houdt, wil je het beste voor jezelf. Denk daar maar eens over na: WANNEER JE VAN JEZELF HOUDT, WIL JE HET BESTE VOOR JEZELF.

Dan is natuurlijk de volgende vraag: wat vindt jij het beste voor jezelf? Als jij er echt oprecht van overtuigd bent dat kettingroken het beste is voor jezelf….tja…..dan is er misschien toch iets aan de hand met je zelfbeeld. En dat is eigenlijk de kern waar ik vanuit mijn Heel Gezonde levensvisie mee werk: ik wil jou helpen te kijken naar jezelf op álle vlakken. Niet alleen vanuit voeding, of vanuit “spiritualiteit” (wat een vreselijk woord is dat geworden), of vanuit wel of niet ziek zijn, maar vanuit álles wie jij bent, wat je denkt, voelt en doet. Want al die dingen samen zorgen er voor dat jij naar jezelf kijkt zoals je doet en dat je gewoontes creëert en hebt gecreëerd zoals je doet. Door die  gewoontes alleen maar te willen breken vanuit pure wilskracht is dus maar één kant van jouw hele persoontje gebruiken om iets aan te pakken wat door jouw héle wezen, jouw hele zelf is gecreëerd. Je zult deze gewoonte nodig gehad hebben, anders doe je iets namelijk niet. Er moet een voordeel in hebben gezeten voor jou.

Naast het gegeven dat we gewoontes creëren vanuit verschillende behoeftes die we hebben, komen gewoontes ook tot stand door de verslavende werking van de ingrediënten die we gebruiken. Sigaretten en alcohol zijn natuurlijk een heel duidelijk voorbeeld, maar ook in voeding én dagelijks gebruikte verzorgingsmiddelen zitten stofjes die ons aansporen om méér en vaker naar die bepaalde producten te grijpen. Door je hiervan bewust te worden kun je besluiten hier niet meer aan mee te doen. Ook dit kun je op meerdere manieren doen: jezelf straffen door boos op jezelf te zijn dat je het lekker vond, of door te begrijpen dat je er toen niets aan kon doen omdat je niet beter wist. Ik kan je nu al verklappen dat de tweede manier beter werkt dan de eerste. Bij de tweede zul je vanuit liefde voor jezelf kunnen kiezen om er voortaan minder van te  gebruiken of zelfs helemaal te stoppen. Bij de eerste blijft er een soort van slachtofferrol bestaan, en is er kans dat je vanuit die positie (“ach, het heeft toch geen zin, ik ben nou eenmaal zwak”) weer terug valt in de oude gewoontes.

Kortom: om te kunnen stoppen met bepaalde gewoontes in je levensstijl, is het nodig om je niet alleen te ontdoen van die ene oude gewoonte, maar ook om je te ontdoen van alle gedachtenpatronen, emoties, overtuigingen, gedragingen die er aan gekoppeld zijn. Ik noem dat een totale detox: een Heel Gezonde Detox!

Ik heb hier een speciaal programma van vier weken voor ontwikkeld. En deze wil ik graag in februari lanceren. Ik heb gekozen voor de dag na Valentijnsdag, omdat ik de Liefde voor Jezelf in dit programma centraal wil stellen. Als deelnemer aan dit programma ontvang je  elke dag een mail van mij, met daarin een recept, een tip, een weetje of een opdracht die je helpt je levensstijl om te buigen naar een Heel Gezonde Levensstijl: een levensstijl die bij JOU persoonlijk past en die jouw gezondheidsbeleving en gevoel van welzijn zal vergroten. 

We gaan ontgiften op elk denkbaar niveau: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel. En op al deze niveaus zul jij een nieuwe balans beginnen te vinden. Hierdoor zul jij je doelen kunnen bereiken. Of dit nu is dat je wilt afvallen, of wilt stoppen met roken…. Je zult het makkelijker gaan vinden om te kiezen voor jezelf, wanneer je eenmaal verlost bent van de belemmerende patronen en gewoontes die je gevangen hielden. Resultaat: een stralende jij, boordevol motivatie en positieve energie om je leven een nieuwe wending te geven!

Aan het einde van deze vier weken houden we een live chatsessie van een uur, waarin jij je vragen en/of ervaringen vanuit je persoonlijke situatie kunt voorleggen aan mij én aan je mede “detoxers”. Wat heb jij nodig om je Heel Gezond te kunnen (blijven) voelen? Deze sessies worden gehouden in een groepje van maximaal 5 mensen per keer.

Waarom vier weken?
Onderzoek heeft aangewezen dat je gewoontes alleen kunt veranderen als je het minimaal 30 dagen “anders” doet. In die 30 dagen creëer je nieuwe patronen die opgenomen worden in je “gewoontelichaam”. Natuurlijk zijn die vier weken maar een begin. Maar het heeft je een gevoel gegeven wat het met je doet en het is na deze 30 dagen makkelijker om deze ingeslagen richting verder te volgen.

Doe jij mee aan de Heel Gezonde Detox-Challenge?
Deze try-out in Februari is voor een beperkte groep toegankelijk en heeft een speciale prijs, namelijk: 25 personen voor 25€ per persoon. Hiervoor krijg je een compleet uitgewerkt programma met:

-       - Vier weken lang elke dag een mail in je box met daarin een recept, tip, weetje of opdracht.
-      -  Een gratis set “ Pack ABC” van Ringana: de ultieme voedingssupplementen bij het Detoxen
-       - Een uur persoonlijke interventie via een besloten groepssessie aan het einde van de vier weken (zelf kiezen uit beschikbare data).
-       - Een kortingsbon van 10% voor een aankoop in de Heel Gezonde Mama webshop

Deze symbolische prijs is éénmalig, en de groep is klein, dus wees er snel bij als je mee wilt doen! Geef je zelf snel op, door naar de webshop te gaan en jouw plaats voor de Detox Challenge te reserveren. Dit is de directe link: Heel Gezonde Detox Challenge

Ik hoop je vanaf 15 februari persoonlijk te mogen begroeten. We gaan er voor!!!

Mama Sanna


P.S.: voor vragen over deze Challenge kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Dit kan via: sanna@heelgezondemama.eu of een PB op onze FB pagina www.facebook.com/heelgezondemama

Reacties

Populair

Recept: Fries roggebrood

Een recept voor het échte roggebrood, zonder tarwe, geraffineerde suiker, gist, conserveringsmiddelen of broodverbeteraars. Wie kent het niet: het échte Friese roggebrood… Dat hele donkere, beetje plakkerige brood waar je nog de hele korrel in ziet? Je kunt het natuurlijk in elke supermarkt kopen, maar aangezien wij Heel Gezond willen eten, en dus geen broodverbeteraars, suiker, conserveringsmiddelen en dat soort dingen willen eten, wordt dat al best een beetje lastig. Daar komt nog bij dat in de meeste roggebroodjes in de supermarkt tarwe is toegevoegd. En dat wil ik liever niet. Dan heb je als alternatief het fantastische Soggus roggebrood, dat je bij de Natuurwinkel kan kopen. Lekker! Maar wel behoorlijk prijzig. Dus….wij maken het gewoon lekker zelf! Tot voor kort was het nog nooit gelukt een goed recept te vinden, wat ik aan kon passen aan mijn wensen. De meeste recepten gebruiken roggemeel. Maar dat geeft nooit het effect van het roggebrood wat je in de winkel of b

Recept: Drakenbrood

Recept voor Drakenbrood Herfsttijd/Michaëlstijd is de tijd van het overwinnen van onze angsten en donkere kantjes in ons zelf. Dit vergt moed. 29 september is de dag van St. Michaël, de Aartsengel die de duivel (draak) versloeg en uit de hemel bande. Voor kinderen wordt deze innerlijke beleving van de herfsttijd verbeeld door het verhaal van Joris en de draak. Ridder Joris die de draak verslaat is een prachtig beeld van moed en kracht.  Speciaal voor deze dag wordt dan ook een drakenbrood gebakken die symbool staat voor de overwinning van het goede over het kwade, en het aanspreken van je eigen moed. Voor iedereen die deze kwaliteit kan gebruiken, of voor hen die zojuist hun eigen “draken” succesvol hebben bestreden, is hier het recept voor een Heel Gezond drakenbrood, uiteraard natuurlijk gezoet. Het deeg wordt bereid in de broodmachine. Dit scheelt een heleboel werk en “gedoe”. Maar natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om zelf deeg te kneden. Daar schrijf ik een

Boter klaren stap voor stap

Wanneer je niet goed tegen koemelk-eiwit kan, is het klaren van boter vaak een handige oplossing. Hierbij zijn de eiwitten uit de boter gezeefd (geklaard, dus) en blijft alleen het botervet over. In de oosterse keuken is deze vorm van boter ook bekend als “Ghee”. Je kunt het ook in de natuurwinkel of toko kopen, maar dan kost het vaak een vermogen. Veel handiger is het om het zélf te maken. Je kunt dan zelf kiezen of je voor biologische of reguliere boter gaat. Let op: dit kan een oplossing zijn voor mensen met een koemelk EIWIT-tolerantie. Voor mensen met een lactose-intolerantie lost dit niets op. Lactose blijft ook in de Ghee aanwezig. Er kunnen ook nog sporen van het eiwit achterblijven, dus heb je een sterke intolerantie? Probeer dit dan voorzichtig uit. Waarom bakken met (geklaarde) boter? Bij het verhitten van vetten, ontstaat er een reactie in de moleculen. Dit gebeurt vooral bij de onverzadigde vetzuren. Zij zijn wat men noemt “niet stabiel” bij verhitting. Die ni