Doorgaan naar hoofdcontent

Recept: Hemelse Lentesmoothie


Vrolijk Pasen allemaal!

Wat kan ik toch genieten van deze tijd van het jaar. Het wonder van die kale bomen die in enkele dagen prachtige groene kronen dragen, de bloemen die overal om je heen te voorschijn komen.... I love it!

De kleur groen van de lente is mijn lievelingskleur. Dat frisse zie je ook terug in het recept van vandaag. Een smoothie waar je geen genoeg van kunt krijgen! Zo lekker, dat je denkt dat je een ijsje zit te eten. Mjam!

Zoals je weet zijn mijn smoothies geen slappe "slurp-weg" gevalletjes, maar een compleet ontbijt. Vol en romig en je lepel blijft er recht op in staan. Natuurlijk kun je hier je eigen voorkeur in vinden: misschien houd jij juist wél van een slurp-weg smoothie? Dan voeg je gewoon meer vocht toe.

In dit recept maak ik gebruik van zelf gemaakte kokoskefir. Als je dat niet in huis hebt, is het geen probleem: vervang de kefir dan door kokosmelk en doe een scheutje citroen erbij om toch een beetje die "tingle" te krijgen die zo typisch is voor kefir.
Door gebruik te maken van Kefir is deze smoothie een echt probiotisch drankje en verzorg je je darmen. Zeker omdat appel ook een pre-biotische werking heeft*. Dit wordt dus Heel Gezond genieten!

Ingredienten:

3 middelgrote bananen
2 appels
1 handje cranberries (uit de vriezer)
1/2 handje walnoten
3 babyvijgen
1/4 tl vanille (ook lekker: 3/4 tot 1 EL kaneel i.p.v. vanille)
2 EL kokoskefir (of kokosmelk als je geen kefir hebt)
2 flinke handen spinazie
1/2 avocado

Doe dit alles in de blender en maal het heel fijn. Er moeten geen stukjes meer te zien zijn. Vind je het te dik? Voeg dan wat extra water of kokosmelk toe.

Enjoy en geniet van je Paasweekend!

Mama Sanna


* Wat is het verschil tussen pro-biotisch en pre-biotisch?
Probiotische voeding bevat "goede" darmbacterien die jouw darmflora ondersteunen. Deze microscopisch kleine beestjes komen via je voeding in jouw spijsvertering terecht en zo kun je jouw darmfuncties ondersteunen. (Kefir bevat 50 verschillende bacteriestammen en is daarmee ongeevenaard. Ter vergelijking: yoghurt bevat er twee).
Pre-biotica is voeding voor de bacterien in je darmen. Het sterkt de darmflora, zou je kunnen zeggen.

Wij genieten met volle teugen van de lente!
Neem de tijd om er op uit te gaan dit weekend: ook daarmee bouw je aan een sterk immuunsysteem.
Net als met deze smoothie.

Reacties

Populair

Recept: Fries roggebrood

Een recept voor het échte roggebrood, zonder tarwe, geraffineerde suiker, gist, conserveringsmiddelen of broodverbeteraars. Wie kent het niet: het échte Friese roggebrood… Dat hele donkere, beetje plakkerige brood waar je nog de hele korrel in ziet? Je kunt het natuurlijk in elke supermarkt kopen, maar aangezien wij Heel Gezond willen eten, en dus geen broodverbeteraars, suiker, conserveringsmiddelen en dat soort dingen willen eten, wordt dat al best een beetje lastig. Daar komt nog bij dat in de meeste roggebroodjes in de supermarkt tarwe is toegevoegd. En dat wil ik liever niet. Dan heb je als alternatief het fantastische Soggus roggebrood, dat je bij de Natuurwinkel kan kopen. Lekker! Maar wel behoorlijk prijzig. Dus….wij maken het gewoon lekker zelf! Tot voor kort was het nog nooit gelukt een goed recept te vinden, wat ik aan kon passen aan mijn wensen. De meeste recepten gebruiken roggemeel. Maar dat geeft nooit het effect van het roggebrood wat je in de winkel of b

Recept: Drakenbrood

Recept voor Drakenbrood Herfsttijd/Michaëlstijd is de tijd van het overwinnen van onze angsten en donkere kantjes in ons zelf. Dit vergt moed. 29 september is de dag van St. Michaël, de Aartsengel die de duivel (draak) versloeg en uit de hemel bande. Voor kinderen wordt deze innerlijke beleving van de herfsttijd verbeeld door het verhaal van Joris en de draak. Ridder Joris die de draak verslaat is een prachtig beeld van moed en kracht.  Speciaal voor deze dag wordt dan ook een drakenbrood gebakken die symbool staat voor de overwinning van het goede over het kwade, en het aanspreken van je eigen moed. Voor iedereen die deze kwaliteit kan gebruiken, of voor hen die zojuist hun eigen “draken” succesvol hebben bestreden, is hier het recept voor een Heel Gezond drakenbrood, uiteraard natuurlijk gezoet. Het deeg wordt bereid in de broodmachine. Dit scheelt een heleboel werk en “gedoe”. Maar natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om zelf deeg te kneden. Daar schrijf ik een

Boter klaren stap voor stap

Wanneer je niet goed tegen koemelk-eiwit kan, is het klaren van boter vaak een handige oplossing. Hierbij zijn de eiwitten uit de boter gezeefd (geklaard, dus) en blijft alleen het botervet over. In de oosterse keuken is deze vorm van boter ook bekend als “Ghee”. Je kunt het ook in de natuurwinkel of toko kopen, maar dan kost het vaak een vermogen. Veel handiger is het om het zélf te maken. Je kunt dan zelf kiezen of je voor biologische of reguliere boter gaat. Let op: dit kan een oplossing zijn voor mensen met een koemelk EIWIT-tolerantie. Voor mensen met een lactose-intolerantie lost dit niets op. Lactose blijft ook in de Ghee aanwezig. Er kunnen ook nog sporen van het eiwit achterblijven, dus heb je een sterke intolerantie? Probeer dit dan voorzichtig uit. Waarom bakken met (geklaarde) boter? Bij het verhitten van vetten, ontstaat er een reactie in de moleculen. Dit gebeurt vooral bij de onverzadigde vetzuren. Zij zijn wat men noemt “niet stabiel” bij verhitting. Die ni